Author: Eskil Homb (page 1 of 3)

Sommeravslutning

Det nærmer seg slutten av sesongen for mange korps i disse dager. Tirsdag hadde vi vår siste øvelse denne våren, og på lørdag skal vi holde vår siste konsert. Først på dagen skal vi spille for beboere og ansatte på Fagertun sykehjem, før vi tar turen til Gjøvik hvor vi har vært så heldige å bli invitert til å spille sommerkonsert sammen med Kolbu Janitsjar. Konserten finner sted på Gjøvik gård og begynner klokken 18:00. Til å dirigere oss denne helga har vi med vår franske venn Florent Didier, som vi ble kjent med tidligere i sesongen. Kolbu ledes av sin faste dirigent Christian Tenfjord. Dette blir en spennende konsert med morsom og variert fra begge korps, og vi garanterer at det blir verdt turen.

Vårt program:
The Cossack – William Rimmer arr. David Marlatt
Blitz – Derek Bourgeois
OCEAN 2 (Ballet of Starfish) – Martin Philip Winter trombonesolist: Arne Bilden
Cut to the Chase – Dr Bass arr. John Philip Hannevik
La Fiesta – Chick Corea arr. Philip Harper
Opening (for brass band) – Bertrand Moren

Inngang:
250,-/100,- voksne/barn
Konsertstart 18:00

Vi håper vi ser deg der, og gleder oss allerede til neste sesong!

Foto: Kine Therese Vik-Erstad / Avisen Hadeland

Foto: Kine Therese Vik-Erstad / Avisen Hadeland

Oslo Brassfestival

Nå til helga, 28.-29. april, skal vi sammen med 29 andre brassband delta på Oslo Brassfestival. Dette er andre året festivalen arrangeres, og vi gleder oss veldig til å delta for første gang. Tirsdag 25. april hadde vi generalprøve for de frammøtte på Granvang, og vi har stor tro på at vi skal gjøre en god figur også  i Oslo. Vi skal delta i elitedivisjonen og spiller fredag i Kulturkirken Jacob klokken 22:05 og lørdag i gamle Astrup Fearnley-museet klokken 21:00. Til å dirigere oss på festivalen har vi med oss vår sjefsdirigent Howard Evans.

Vårt program for festivalen er:
Fredag:
Festmusik der Stadt Wien – Richard Strauss, arr. Eric Banks

My All is on the Altar – M. Calvert

The Kingdom Triumphant – Eric Ball

 

Lørdag:
Blackbird Special – Dirty Dozen Brass Band, arr. Reid Gilje

Saturday – John Betis/Richard Carpenter, arr. James R. Hincliffe

More Than a Woman – Barry/Robin/Maurice-Gibbs, arr. Tony Manero
Solist: Mats Joachim Johnsen (kornett)

Sweet Sheperdess, fra «Cross Patonce» – Goff Richard

Zeibékikos, fra «Concerto for Euphonium» – Philip Wilby
Solist: Christoffer Storsletten (euphonium)

Finale fra «Spiriti» – Thomas Doss

Til slutt vil også takke Oslofjord Brass for at de arrangerer festivalen. Vi håper å se deg i Oslo denne helga!

 

Vårkonsert 2017

Snart er det klar for Jarens vårkonsert 2017. 10. mars klokken 19:00 inviterer vi, med dirigent Bjørn Breistein, til vårkonsert på Granvang. I tillegg skal vi få høre Brandbu Skolekorps med deres dirigent Arne Bilden, og Gran jente- og guttekorps med dirigent Roar Bjerkehagen. Vi skal fermføre et morsomt og variert program som vi mener er vel verdt å få med seg. Det består av:

Windows of the World (1. sats) – Peter Graham
Concerto for Euphonium (2. sats) – Philip Wilby med euph.solits Christoffer Storsletten
Starburst – Dan Price
The Elephant – James Ord Hume
Connotations – Edward Gregson
Blackbird Special – Dirty Dozen Brassband arr. Reid Gilje
L-dopa – Maynard Ferguson arr. Vidar Nordli
My all is on the Altar – M. Calvert
The Sword and the Stone – Paddy Kingsland arr. Ole-Andreas Førde
We’ve only just begun – Williams/Nichols arr. Ray Farr med trombonesolist Arne Bilden

Kom og hør Østlandets beste brass band med Brandbu Skolekorps og Gran jente- og guttekorps på Granvang 10. mars 2017 klokken 19:00
Inngang: 100,-
Barn gratis

Foto: John Vint

Foto: John Vint

Nye uniformer

I disse dager er OMO i gang med en konkurranse hvor de deler ut 200 000,- til foreninger som skal gå til nye drakter/uniformer. Vi i Jaren har selvfølgelig meldt oss på, og håper å få din stemme så vi kan være så heldige å vinne. I løpet av den første dagen klatret vi helt til 15. plass, og nå trenger vi din hjelp for å komme helt til toppen. Du kan stemme her.

Resultat NM 2017

Etter en hard og lang oppkjøring er NM over for denne gang. Vi oppnådde 5. plass i elitedivisjonen i årets NM Brass (totalt 90,75 p). Vi er veldig fornøyd med både fremførelser og resultater. Spesielt gøy var det å spille Spiriti for en fullsatt Grieghall! Vi retter en stor takk til dirigent Howard Evans som i en særs inspirerende oppkjøring løftet korpset til nye høyder. Dersom du gikk glipp av våre fremførelser kan du se hele NM Brass på TV2 Sumo. Vår versjon av pliktnummeret, «Variations on a theme of Michael Tippet», kan du høre her, og «Spiriti» kan du høre her.  Tirsdag feiret vi oss selv med kake på øvelse. Vi gratulerer Eikanger-Bjørsvik Musikklag med seieren i elitedivisjonen, og ikke minst berømmer vi våre nærmeste naboer i Moen Musikkforening som i år kom på 3. plass i 5. divisjon! Takk for en fantastisk helg i Bergen, vi ser allerede fram til neste år.

Foto: John Vint

Foto: John Vint

 

 

Older posts