Kategori: Uncategorized (side 1 av 24)

Høstkonsert

Søndag 22. september kl. 16.00
Granvang, Gran
Dirigent: Michael Thomsen
Billettpris: 150,- (skolekorpsmusikanter gratis adgang)
Billettsalg i døren

Velkommen til vår årlige høstkonsert som i år avholdes på Granvang.
Publikum kan forvente seg et spennende program som strekker seg fra klassiske hjørnestener i brassband-litteraturen til Lionel Ritchies superhit «All Night Long». Med oss har vi den danske dirigenten Michael Thomsen som også er kveldens konferansier.

Program:
Home of Legends - Paul Lovatt Cooper
Mephistopheles - Shipley Douglas
Sweet Sunset - Jan de Haan
Solist: Andreas Fossum, flugelhorn
An Epic Symphony - Percy E. Fletcher
Embers - Tom Davoren
All Night Long - Lionel Ritchie, arr. Leigh Baker


Kveldens hovedverk: An Epic Symphony – Percy Fletcher
An Epic Symphony anses som en av de virkelige klassikerne i repertoaret for brassband. Det ble skrevet som pliktnummer for det britiske brassband mesterskapet i 1926, og ble en milepæl i repertoaret med sitt sofistikerte og ekspressive uttrykk.

Til tross for at verket ikke er programmatisk har komponisten selv uttalt at verkets tre satser har undertitler som beskriver musikkens stemning og karakter:

I. Recitare
I første sats settes dramatiske og storslåtte partier med fullt band opp mot solistinnslag i ulike instrumenter. De første trombonefanfarene er heroiske og optimistiske og står i stor kontrast til kadensene som nesten spørrende besvares i flygelhorn og kornett.

II. Elegy
Denne satsen ble skrevet som et musikalsk krigsminne, og her har musikken en symfonisk bredde, med vakre og gripende melodilinjer. Hornrekken både åpner og avslutter satsen med en rolig, hymnelignende melodi – mens midtpartiet inneholder glitrende sololinjer med lange fraser i kornett, sopran og euphonium.
Dette er musikk med stor gåsehudsfaktor.

III. Heroic March
Hornrekken åpner nok en gang satsen, men denne gangen i en helt annen livlig karakter. Seiersgleden kan høres i fjerne fanfarer, og musikken bygger seg opp til en episk marsj som kulminerer i en stor koral.

An Epic Symphony var et banebrytende verk i sin tid, og inspirerte store og kjente symfoniske komponister som Sir Arthur Bliss og Gustav Holst til å skrive større verker også for brassbandbesetning. Dette verket er en gjenganger på konsertrepertoar verden over fortsatt den dag i dag, og er alltid et svært populært verk blant publikum med sin melodiøse og episke karakter.

NM 2019

Foto: John Vint
Foto: John Vint

Så var NM nok en gang over for vår del. Vi i Jaren er meget godt fornøyd med både oppkjøringen og selve gjennomføringen av NM 2019. Det hele har vært både inspirerende og utviklende, og vi føler at vi sitter igjen med masse utbytte både musikalsk og som team.

Vi er godt fornøyde med fremførelsene våre av både pliktnummeret Concerto Grosso av Derek Dourgeois og selvalgtnummrete vårt Fraternity av Thierry Deleruyelle. Da vi fikk resultatene lørdag kveld fikk vi gode skussmål for begge fremføringene. Ikke minst for Fraternity hvor vi ble tildelt 95,5 poeng, hvilket er poengrekord for Jaren i Elitedivisjon. Spesielt moro var det at principal Benjamin Mortensen ble tildelt solistpris i elitedivisjon for andre år på rad. Vi gratulerer så meget.

Alt i alt endte vi på en 5. plass, som er to plasseringer opp fra i fjor, med 91,75 poeng (88 for plikt + 95,5 for selvvalgt). Vi gratulerer Eikanger-Bjørsvik musikklag med seieren! Vi vil og gratulere Valdres Brass Band og Brøttum Brass med seire i henholdsvis 4. og 2. divisjon!

Vi vil spesielt takke dirigent Florent Didier for en ekstremt oppløftende, inspirerende, og intens NM-periode. I tillegg vil vi takke Bjørn Breistein som ledet de innledende prøvene, og Roeland Henkens som stilte som produsent for oss og ga oss viktige tilbakemeldinger i innspurten.

Midnattskonsert 2018

Tradisjon tro holder Jaren midnattskonsert i Tingelstad kirke natt til julaften. Sammen med dirigent Bjørn Sagstad og solist Reidun Sæther – artist, håper vi å kunne dele en musikalsk time med dere før kirkeklokkene ringer julenatten inn.

Reidun Sæther ble for alvor kjent for det norske folk da hun kom til finalen i Stjernekamp i 2014. Hun debuterte som plateartist samme året med albumet «Where my Secret Lies». I november 2016 slapp hun plate nummer 2, vinterplaten «Frostroser». Her synger hun en blanding av julemusikk og egenkomponert musikk på norsk. Det er ikke for ingenting at hun synger for utsolgte hus i hele Norge – hun har kanskje en av de flotteste stemmene landet har å by på.

Midnattskonserten byr på både kjente julesanger og annen stemningsfull vakker musikk som integreres av juleberetningen lest av Dagfinn Magnus.

Få en forsmak på Reidun Sæther her:

BILLETTPRISER:
300,- (nede) / 250,- (oppe på galleriet)

BILLETTSALG:
– Kiwi Jaren i butikkens åpningstider
– Telefon 976 82 520 onsdager /fredager
mellom 18.00 og 20.00

Sommerkonsert 2018

Det nærmer seg veldig slutten på sesongen 2017/2018, og den avsluttes, for vår del, med sommerkonsert på Granvang lørdag 16. juni klokken 17:00. Med oss på dette prosjektet har vi Nittedal og Hakadal jantisjar. Ikke bare er konserten en sommeravslutning for korpsene, det er også en del av Hadelands markering av musikkorpsenes år 2018. Som dirigent har vi i Jaren fått med oss Rune Hannisdal, mens Nittedal og Hakadal dirigeres av Hans Andreas Kjølberg.

Nittedal og Hakadals program:
Nocturno av Franz Strauss med solist Mia Dagsvik på horn
Balkan Moods arrangert av Frode Ryland og Reid Gilje
Incantation and dance av John Barnes Chance

Jarens program:
Water of Tyne
Los hermanos de bop
The Bombardier
Cappricio for tuba – solist Fredrik Hassel
Under the boardwalk – solist Andreas Fossum
Dances and Arias
Osterfjorden

Billettpriser:
– 150kr for voksne
– Gratis for barn og skolekorpsmusikere!

 

Foto: Petter Sveen

Foto: Petter Sveen

Vinjejubileum

Enno ein Gong fekk eg Vetren at sjaa, for Vaaren at røma

Sånn begynner Aasmund Olavsson Vinjes «Vaaren», som feirer jubileum i disse vårdager. Denne og flere andre tonesatte Vinjedikt får du høre i Hadeland Kultursal fredag 06.04 klokken 19:00. I anledning Vinjes 200 års jubileum skal vi spille konsert sammen med mannskoret KK på Gran, hvor Vinje døde i 1870. På konserten får du blant annet høre elleve av Griegs Vinje-sanger i helt nye arrangementer og uroppføring av et helt nytt verk, «Jøtunheim», skrevet og arrangert av komponisten Ragnar Søderlind. Alt dette og mer på dagen 200 år etter at Vinje ble født.

Programmet består av:
Festfanfare – Ragnar Søderlind
Det syng for Storegut – folketone arr. Ragnar Søderlind
11 Vinjesongar ( opus 33 1-9 og 11-12) – Edvard Grieg arr. Ragnar Søderlind
Jøtunheim – Ragnar Søderlind

Hele programmet dirigeres av Ragnar Søderlind.  Det vil i tillegg bli tekstlesing ved Gunvor Raastad. Her er det mye å glede seg til, og vi håper å se deg i Hadeland Kultursal fredag 6.4 klokken 19:00. Billetter koster 250,- og kan kjøpes her eller i døra.

Foto: hadeland.no

Foto: hadeland.no

Foto: John Vint

Foto: John Vint

« Eldre innlegg