MikalsenPå kveldens øvelse gir vi oss i kast med pliktnummeret for NM-Brass 2015, «Lignes» av Jan Erik Mikalsen. Tittelen, som er fransk og betyr «linjer», indikerer måten verket er komponert. Melodiske og harmoniske linjer går igjennom ensemblet og leder videre.

Musikksjef i NMF, Geir Ulseth, har uttalt følgende om komponisten:

– Han er et av de mest spennende navnene på komponisthimmelen for tiden, og det er et ønske å knytte til oss komponister som ikke har skrevet musikk for brassbandmediet. Mikalsen kommer fra Kristiansund og har riktignok skrevet ett stykke for brassband før, men regnes definitivt som en ung, spennende samtidskompinist.

Stykket er absolutt krevende, men vi i Jaren er veldig spente på å sette i gang med å jobbe med musikken. Øvelsen dirigeres av Adam Cooke som vil bistå sjefsdirigent Howard Evans i NM-oppkjøringen.

Les mer om pliktnummeret «Lignes» her