Nå er Jaren endelig klare for Siddis Brass 2016. For anledningen har vi fått med oss Christian Tenfjord som dirigent. Vi spiller lørdag 5. november klokken 16:30. Hvis du av en eller annen grunn ikke skulle befinne deg i Stavanger streames hele programmet på TV2 Sumo.

14922271_1266371756767480_1388368541026267112_n

Vi har i år plukket ut en rekke låter fra ulike populærmusikksjangre (eller rettere sagt, musikkutvalgets Spotifylister), som samtlige har blitt omarrangert og satt inn i nye og spennende klangbilder. Publikum tas med på en fryktløs og sjangerkryssende musikalsk rundreise!

1. Hush Boy – Basement Jaxx, arr. David Hveem
Solist: Arne Bilden (trombone)
Jaren åpner sitt siddisprogram med en låt av den britiske housemusikk duoen Basement Jaxx. Musikken deres består ofte av breakbeats og loops basert på samplinger fra 60- og 70talls funk, soul og jazz satt inn i en elektronisk og energisk ramme. Hush Boy er et fyrverkeri av en låt som med mye humor tar for seg slitsomme, pratesyke dater. Arrangør David Hveem har fremhevet storbandinspirasjonen i orginallåten i dette friske, energiske arrangementet.

2. Joga – Björk, arr. Sverre Tollefsen Laupstad
Solist: Marte Grøv Skramsett (althorn)
Gjennom 4 tiår har den islandske artisten Björk blitt verdenskjent for sin alternative og eklektiske musikk med innflytelser fra elektronika, pop, trip hop, klassisk musikk og avant-garde. Jóga er hentet fra albumet «Homogenic» fra 1997, og er Björks ode til sitt hjemland Island. Stykket er inspirert av Islandsk folkemusikk med vakre klanger flytende over såkalte «vulkanske rytmer».

3. 3am Bounce – No BS! Brass, arr. Dan Price
Solister: Mats Johnsen (trompet), Mark Harrison (trompet), Arne Bilden (trombone)
Amerikanske No BS! Brass Band er et 11-manns brass-ensemble kjent for sine energiske fremførelser. Bandet har begeistret gjennom å fryktløs utforske og blande New Orleas soundet med elementer fra utallige forskjellige sjangre, noe som har skapt et helt unikt sound. 3am Bounce er et slikt stykke. Er det funk? Jazz? Storband? Eller er det rett og slett dubstep? Stykket inkluderer solistinnslag i trombone og trompet.

4. Stay With Me – Bernhoft, arr. David Hveem
Solist: Christoffer Storsletten (euphonium)
Vi beveger oss over til norsk soul, i Jarle Bernhofts fløyelsmyke ballade «Stay With Me», her arrangert for euphoniumsolist Christoffer Storsletten

5. Dystopian Overture: The Astonishing – Dream Theater, arr. Idar Torskangerpoll
Dream Theater er et amerkansk progressiv metal-band som i dag anses å være et av de mest populære og viktigste i sin sjanger. Deres siste album «The Astonishing» ble sluppet tidligere i år, og er et konseptuelt album som nærmest kan beskrives som en metal-opera i to akter. Historien er satt i et dystopisk fremtids-amerika hvor vi følger Ravenskill-rebellene som med musikkens magiske kraft kjemper mot undertrykkelse. Jaren avslutter sitt Siddisprogram med overturen fra denne «operaen», hvor elementer fra resten av operaen danner det musikalske grunnlaget.