Forfatter: rohan (Side 1 av 19)

Spiller Hønn.

Seier til Jaren i Innlandsmesterskapet!

Vi i Jaren er strålende fornøyd med å bli kåret til tidenes første Innlandsmestere! Korpset gikk av med seieren og fikk tildelt 95 poeng for fremførelsen av Stig Nordhagens «Myth Forest», som også er pliktnummer i elitedivisjonen under NM Brass neste helg.

Tusen takk til dirigent Florent Didier for en kjempeflott oppkjøring, nå gleder vi oss til siste finpuss før avreise til Bergen neste helg!

Åpen prøve: Jaren og Moen tester NM-formen

Jaren hornmusikkforening under årets Innlandsmesterskap i Brass. Foto: Sissel S. BjerkhagenTid: Onsdag. februar kl. 20.30
Sted: Granvang, Gran
Gratis inngang.

Jaren hornmusikkforening og Moen musikkforening inviterer til siste gjennomkjøring av NM-stykkene før avreise til Bergen. Moen musikkforening deltar med dirigent Ole Kristian Egge, og vil fremføre den vakre og stemningsfulle klassikeren «Purcell Variations» av Kenneth Downie. Jaren Hornmusikkforening dirigeres av Florent Didier, og vil fremføre både årets pliktnummer for elitedivisjonen, «Myth Forest» av Stig Nordhagen, samt vårt selvvalgte verk «VENOM – HorrorShow II» av Simon Dobson. Sistnevnte verk er skrevet til Jaren for anledningen!

Dette er en ypperlig anledning til å høre to Hadelandskorps i toppform!
Gratis inngang.

Innlandsmesterskapet 2020

Som en generalprøve til NM deltar Jaren hornmusikkforening også i år på Innlandsmesterskapet i Brass (tidligere H/O-mesterskapet). Konkurransen avholdes søndag 2. februar i Hamar kulturhus.

Jaren hornmusikkforening deltar i konkurransen sammen med dirigent Florent Didier med årets pliktnummer i NM Brass elitedivisjonen, Myth Forest av Stig Nordhagen. Korpset går på scenen kl. 12.30. For fullstendig spillerekkefølge, klikk her.

Korpset vil også avholde festkonsert før premieutdelingen. Her vil publikum få anledning til å høre korpsets selvvalgte stykke til NM Brass, nemlig det nyskrevne VENOM av Simon Dobson. Festkonserten starter kl. 15.00

Høstkonsert

Søndag 22. september kl. 16.00
Granvang, Gran
Dirigent: Michael Thomsen
Billettpris: 150,- (skolekorpsmusikanter gratis adgang)
Billettsalg i døren

Velkommen til vår årlige høstkonsert som i år avholdes på Granvang.
Publikum kan forvente seg et spennende program som strekker seg fra klassiske hjørnestener i brassband-litteraturen til Lionel Ritchies superhit «All Night Long». Med oss har vi den danske dirigenten Michael Thomsen som også er kveldens konferansier.

Program:
Home of Legends - Paul Lovatt Cooper
Mephistopheles - Shipley Douglas
Sweet Sunset - Jan de Haan
Solist: Andreas Fossum, flugelhorn
An Epic Symphony - Percy E. Fletcher
Embers - Tom Davoren
All Night Long - Lionel Ritchie, arr. Leigh Baker


Kveldens hovedverk: An Epic Symphony – Percy Fletcher
An Epic Symphony anses som en av de virkelige klassikerne i repertoaret for brassband. Det ble skrevet som pliktnummer for det britiske brassband mesterskapet i 1926, og ble en milepæl i repertoaret med sitt sofistikerte og ekspressive uttrykk.

Til tross for at verket ikke er programmatisk har komponisten selv uttalt at verkets tre satser har undertitler som beskriver musikkens stemning og karakter:

I. Recitare
I første sats settes dramatiske og storslåtte partier med fullt band opp mot solistinnslag i ulike instrumenter. De første trombonefanfarene er heroiske og optimistiske og står i stor kontrast til kadensene som nesten spørrende besvares i flygelhorn og kornett.

II. Elegy
Denne satsen ble skrevet som et musikalsk krigsminne, og her har musikken en symfonisk bredde, med vakre og gripende melodilinjer. Hornrekken både åpner og avslutter satsen med en rolig, hymnelignende melodi – mens midtpartiet inneholder glitrende sololinjer med lange fraser i kornett, sopran og euphonium.
Dette er musikk med stor gåsehudsfaktor.

III. Heroic March
Hornrekken åpner nok en gang satsen, men denne gangen i en helt annen livlig karakter. Seiersgleden kan høres i fjerne fanfarer, og musikken bygger seg opp til en episk marsj som kulminerer i en stor koral.

An Epic Symphony var et banebrytende verk i sin tid, og inspirerte store og kjente symfoniske komponister som Sir Arthur Bliss og Gustav Holst til å skrive større verker også for brassbandbesetning. Dette verket er en gjenganger på konsertrepertoar verden over fortsatt den dag i dag, og er alltid et svært populært verk blant publikum med sin melodiøse og episke karakter.

Tilbakeblikk på NM 2018

(Foto: John Vint)

Norgestmesterskapet omtales ofte blant korpsmassen som årets vakreste eventyr, noe som vi i Jaren Hornmusikkforening er veldig enige i. Vi har hatt en fantastisk inspirerende og utviklende NM-oppkjøring i år, og opplevelsen på scenen i Grieghallen var stor!

Jaren var meget fornøyd med fremførelsene av både pliktnummeret Aubade av Torstein Aagaard-Nilsen og det selvvalgte verket Journey of the Lone Wolf av Simon Dobson. Når resultatene kom inn på lørdags kveld fikk vi ikke like god uttelling på pliktnummeret som vi håpet på, men til gjengjeld ble vi berømmet for vårt selvvalgte verk. Spesielt var det vår principal, Benjamin Mortensen, som fikk ros i dommerkommentarene. Jubelen stod i taket når vi fikk høre at han ble tildelt solistprisen i elitedivisjonen. Gratulerer så mye Benjamin!

Alt i alt endte Jaren opp på 7. plass med totalt 92,75 poeng (plikt: 91 + selvvalgt 94,5). Vi gratulerer Eikanger-Bjørsvik Musikklag med seieren i divisjonen.

En stor takk rettes til vår dirigent Florent Didier som har løftet korpset betraktelig. Vi takker også Bjørn Breistein og Paul Holland som stod for de innledende NM-øvelsene.

Fullstendig resultatliste kan du se her.
Dersom du gikk glipp av Jarens fremførelser kan du se de her.

« Eldre innlegg