Søndag 22. september kl. 16.00
Granvang, Gran
Dirigent: Michael Thomsen
Billettpris: 150,- (skolekorpsmusikanter gratis adgang)
Billettsalg i døren

Velkommen til vår årlige høstkonsert som i år avholdes på Granvang.
Publikum kan forvente seg et spennende program som strekker seg fra klassiske hjørnestener i brassband-litteraturen til Lionel Ritchies superhit «All Night Long». Med oss har vi den danske dirigenten Michael Thomsen som også er kveldens konferansier.

Program:
Home of Legends - Paul Lovatt Cooper
Mephistopheles - Shipley Douglas
Sweet Sunset - Jan de Haan
Solist: Andreas Fossum, flugelhorn
An Epic Symphony - Percy E. Fletcher
Embers - Tom Davoren
All Night Long - Lionel Ritchie, arr. Leigh Baker


Kveldens hovedverk: An Epic Symphony – Percy Fletcher
An Epic Symphony anses som en av de virkelige klassikerne i repertoaret for brassband. Det ble skrevet som pliktnummer for det britiske brassband mesterskapet i 1926, og ble en milepæl i repertoaret med sitt sofistikerte og ekspressive uttrykk.

Til tross for at verket ikke er programmatisk har komponisten selv uttalt at verkets tre satser har undertitler som beskriver musikkens stemning og karakter:

I. Recitare
I første sats settes dramatiske og storslåtte partier med fullt band opp mot solistinnslag i ulike instrumenter. De første trombonefanfarene er heroiske og optimistiske og står i stor kontrast til kadensene som nesten spørrende besvares i flygelhorn og kornett.

II. Elegy
Denne satsen ble skrevet som et musikalsk krigsminne, og her har musikken en symfonisk bredde, med vakre og gripende melodilinjer. Hornrekken både åpner og avslutter satsen med en rolig, hymnelignende melodi – mens midtpartiet inneholder glitrende sololinjer med lange fraser i kornett, sopran og euphonium.
Dette er musikk med stor gåsehudsfaktor.

III. Heroic March
Hornrekken åpner nok en gang satsen, men denne gangen i en helt annen livlig karakter. Seiersgleden kan høres i fjerne fanfarer, og musikken bygger seg opp til en episk marsj som kulminerer i en stor koral.

An Epic Symphony var et banebrytende verk i sin tid, og inspirerte store og kjente symfoniske komponister som Sir Arthur Bliss og Gustav Holst til å skrive større verker også for brassbandbesetning. Dette verket er en gjenganger på konsertrepertoar verden over fortsatt den dag i dag, og er alltid et svært populært verk blant publikum med sin melodiøse og episke karakter.