Midnattskonsert2015-downsizeMidnattskonserten natt til julaften har blitt et fast innslag i julefeiringen for mange, og det er alltid meget stor pågang på billettene. Konserten begynner klokken 23:00 og varer nøyaktig en time, og avsluttes med at kirkeklokkene ringer julen inn!

Operasolist Yngve Søberg
«Vesentlig, oppsiktsvekkende stemmebegavelse», var en del av begrunnelsen da Yngve Søberg i 2012 mottok et av Norges største kulturstipender: Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris. Natt til julaften kan du høre Søbergs fantastiske stemme sammen med Jaren Hornmusikkforening på den populære Midnattskonserten i Tingelstad kirke.

Siden 2010 har barytonen Yngve Søberg vært en av de faste solistene ved Den Norske Opera & Ballett, og har sunget roller som Sakristanen og Cesare Angelotti iTosca, Amonasro i Aida, Germont i La Traviata, Sharpless i Madama Butterfly, Junius i The Rape of Lucretia, Alfio i Cavalleria Rusticana, og ikke minst tittelrollen i Figaros bryllup

Yngve Søberg har også gjort seg bemerket i flere sangkonkurranser og var en av finalistene i Belvedere Competition i 2007. Med et konsertrepertoar bestående av blant annet Händels Messias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem og Beethovens Symfoni nr. 9 er han også en ettertraktet konsertsanger. Hans konsertrepertoar inkluderer verker av Bach, Mozart, Schubert, Beethoven, Fauré, Ravel og Weill.

Publikum kan vente seg en stemme som fyller hele kirkerommet, og de utvalgte verkene er kjente julesanger og klassiske perler med høy gåsehudsfaktor.

23. Desember kl. 23:00
Tingelstad Kirke, Gran
Dirigent: Bjørn Sagstad
Tekstleser: Helge Haukeli
Billettpriser: 300,- (nede), 250,- (galleri)
Billettsalg: KIWI, Jaren