jubileum fb
Jaren Hornmusikkforening ble stiftet den 10. mars 1936. Tanken om en musikkforening hadde visstnok kommet fram på et møte i Jaren sosialdemokratiske forening, men det ble først alvor da brødrene Kolbjørn og Halvdan Bergli begynte å arbeide med saken. Våren -36 greide brødrene Bergli og Johan Fossum å oppspore en del gamle instrumenter i Østre Jevnaker. Det var startsignalet for Jaren Hornmusikkforening!

I 1936 var vi seks-sju karer som gikk til Østre Jevnaker og trålte låver og loft etter instrumenter fra den nedlagte musikkforeningen der. Du sku sett den møkkadynga vi betalte fem hundre kroner for. Det var noen tubaer og barytoner med fastlåste bøyler og ventiler, men vi fikk bløtt dom opp, og satte i gang med «Milde Jesus» som vart reine kjenningsmelodien i starten Du verda’ som det låt. Bare to-tre støkker ta oss kunne noter, amma, og ingen hadde tru på at det skulle gå. Men vi sto på, og snart kom flere med.

– Einar Dyrud, en av initiativtakerne til stiftelsen av Jaren Hornmusikkforening i 1936

I år er det 80 år siden vi ble stiftet – og dette må selvfølgelig feires!
Vi inviterer til et spektakulært 80års-lag i Hadeland Kultursal og byr på flott musikk i alle sjangre, spennende gjesteinnslag og de beste skrønene fra korpsets historie! Med oss har vi den lokale operastjernen Eli Kristin Hanssveen og dirigent Adam Cooke!

Mer informasjon om program følger snart!

Konsertinfo:
Jubileumskonsert
Lørdag 9. april kl. 18:00 – Hadeland Kultursal
Dirigent: Adam Cooke
Gjestevokalist: Eli Kristin Hanssveen

Billettpriser: 250,- (voksen), 130,- (barn/student)
Billettsalg: hadelandkultursal.no